Antwerpse fruitbehandelaars ontdekken Spaanse beurs Fruit Attraction

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

Fruit Attraction is een relatieve nieuwkomer als vakbeurs voor de fruitbehandelaars. In die sector staat de Berlijnse beurs Fruit Logistica te boek als belangrijkste afspraak, maar de Madrileense beurs wint in sneltempo aan belang. Dat mocht ook Ingrid Vanstreels vaststellen, die als key account manager Perishables op prospectie ging voor het Havenbedrijf Antwerpen. “De beurs staat al enkele jaren op onze radar”, zegt Vanstreels. “De afgelopen jaren is er een positieve groei, met een duidelijke internationale focus. In het begin was het evenement meer op de mediterrane regio gericht.”

Groepsfoto 

Vanstreels bezocht de beurs als bezoeker en mocht vaststellen dat er al heel wat Antwerpse spelers aanwezig zijn: Luik Natie, Manuport Logistics, Eurofruitports, Foodcareplus, BNFW Sea Invest, naast Hapag-Lloyd en Kuehne + Nagel. Goed voor een goedgevulde groepsfoto. De aanwezigheid van grote rederijen maakt de beurs nog interessanter voor het Havenbedrijf. “We bekijken nu hoe we onze haven op deze beurs in de kijker kunnen zetten”, zegt Vanstreels. “We evalueren of we bijvoorbeeld gezamenlijk naar de volgende editie kunnen trekken. Daarover is momenteel nog niets beslist, maar het staat vast dat dit een beurs is om in de gaten te houden.” 

De editie van dit jaar gaat prat op 90.000 professionele bezoekers en 1.800 deelnemende bedrijven uit 130 verschillende landen. 

Michiel Leen