OOCL investeert in meer en slimmere reefercontainers

Nieuws, Logistiek
Jonas Van Boxel

Sinds 2011 werkt Orient Overseas Container Line (OOCL) met MyOOCLReefer (MOR), een onlineplatform dat aan klanten end-to-end zicht geeft op parameters als temperatuur en vochtigheid van hun goederen. Met recente updates in het systeem belooft het bedrijf de laatste snufjes op het vlak van artificial intelligence (AI) en internet of things (IoT).

Impact van tyfoons

Vooral de accuraatheid van de geschatte aankomsttijd van goederen gaat erop vooruit. Zowel op zee als op land houdt het systeem rekening met mogelijke afwijkingen van het reisschema. Klanten zullen de realtimelocatie van hun container kunnen volgen, maar ook inzicht krijgen in variabelen die de aankomsttijd kunnen beïnvloeden. Zo analyseert de AI de impact van slechte weersomstandigheden zoals een tyfoon op zee en past het de geschatte aankomsttijd automatisch aan. IoT-toepassingen in de containers helpen om de meest geschikte vrachtwagenroute te bepalen en houden rekening met zaken als wegenwerken.  

Naast de technologische aanpassingen, voert OOCL ook het aantal reefercontainers op. “Een groeiend deel van onze reeferbusiness gaat over temperatuurgevoelige cargo”, zegt co-CEO Andy Tung. “Om te voldoen aan de steeds grotere handelsvolumes en kwaliteitsvraag, investeerden we recent in de aankoop van 4.500 nieuwe reefercontainers om onze vloot te moderniseren.”

In totaal beschikt OOCL over meer dan 30.000 reefers.

Jonas van Boxel