Kuehne + Nagel kiest Luxemburg voor e-commercehub loopschoenen On

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren

Kuehne + Nagel en On AG – beide Zwitserse bedrijven – werken al sinds 2010 samen. “Zij hebben hun groei onder meer te danken aan de logistieke ondersteuning die we hen bieden”, zegt Dominique Nadelhofer, global head of Media Communication bij de logistieke groep. Vandaag verkoopt On zijn schoenen via vijfduizend winkels in ruim vijftig landen wereldwijd. Onlangs werd het contract tussen Kuehne + Nagel en On met tien jaar verlengd.

“Wij verzorgen de logistiek nu al vanuit een distributiecentrum in Luxemburg, dat door de forse groei van On te klein werd. Voor de nieuwe installaties keken we ook naar onze site in Geel, waar er al een grote activiteit is voor de e-commerce. Maar On koos opnieuw voor Luxemburg omdat de afstand met Zwitserland kleiner is”, voegt Nadelhofer toe. “Overigens: voor ons zijn België en Luxemburg één classeur. Beide landen hebben trouwens dezelfde managing director: Tobias Jerschke.”

De nieuwe logistieke hub in Contern, vlakbij de stad Luxemburg, is de derde van Kuehne + Nagel in dat land. Hij wordt 20.000 m² groot, met de mogelijkheid om hem uit te breiden tot 30.000 m². Hij moet medio 2020 operationeel zijn en zal dienen als Europees distributiecenter (EDC) voor zowel de offline- als de onlineverkoopkanalen en zal dus in contact staan met b2b- én b2c-klanten.

Multi-cliënt

De nieuwe hub zal maar gedeeltelijk door On gebruikt worden. “Het wordt een multi-cliënt logistiek centrum voor hoofdzakelijk de e-commerce. Daarbij mikken we op consumptiegoederen, industriële producten en wisselstukken”, voegt Nadelhofer toe.

Kuehne + Nagel is sinds 1970 in het Groothertogdom gevestigd en telt er vandaag drie sites (twee distributiecentra en een hoofdkantoor), die in totaal zevenhonderd mensen tewerkstellen. Volgens Nadelhofer speelt de luchthaven een belangrijke rol bij de ontwikkeling van Luxemburg als logistiek platform: het land is klein en biedt de mogelijkheid om logistieke centra er dichtbij te ontwikkelen.

Van links naar rechts op de foto: Marc Maurer, COO van On AG; Tobias Jerschke, MD Kuehne Nagel BeLux; Patrick Nickels, directeur ministerie voor Economie van Luxemburg; Walter Hellmich, CEO Hellmich Group; en Fernand Schiltz, schepen van de stad Contern.

Philippe Van Dooren