DB Schenker breidt vloot uit met 75 trailers met trackingsysteem

Nieuws, Logistiek
Sven Josten

DB Schenker België beschikt over een 500-tal trailers en breidt nu de vloot uit met 75 nieuwe exemplaren, die ze in full lease aangeleverd krijgt door Tip Trailer. De gordijnwagens zullen dienen om aan de nieuwe vraag van een bestaande klant te voldoen. Volgens de bedrijfsrichtlijnen wordt de naam van de klant niet genoemd en ook niet de sector. Het gaat over seizoensgebonden trafieken zodat de trailers ook ingezet zullen worden voor distributie en andere FTL-transporten (Full Truck Load).

Tip Trailer Services en Krone

Tip Trailer zorgt voor de volledige service van de trailers en bestelde die bij Krone. De trailers zijn uitgerust met trackingsystemen. “Voor een optimale benutting is het belangrijk om ook de trailers op te kunnen volgen en niet alleen de trekkers. We bieden onze klanten ook ‘warehouse on wheels’ aan en via het systeem kunnen we dan maandelijks berekenen wanneer de trailers daarvoor werden gebruikt. Op basis daarvan wordt gefactureerd”, zegt Peter Vermeiren, fleet coördinator van het bedrijf. “Het systeem laat ons toe om de boetes, waarbij de trailer wordt geflitst, te kunnen koppelen aan de trekkers van onze onderaannemers. Ook bij het oplossen van diefstallen is het systeem erg nuttig. Daarbij is het dan wel van groot belang om heel snel te reageren. In het verleden heeft de politie op die manier al dieven kunnen betrappen op heterdaad”, zegt Vermeiren.

Sven Josten