Acht weken moeizaam verkeer op Antwerpse Noorderlaan

Nieuws, Logistiek
Sven Josten

Het wegdek van de Noorderlaan krijgt heel wat verkeer te verwerken en is ondertussen erg versleten. Om de veiligheid van de weggebruikers te garanderen, drong vernieuwing zich op. Onvermijdelijk gaat dat gepaard met hinder voor het verkeer. De onderfundering en fundering worden opengebroken en opnieuw aangelegd. Vervolgens komt er een nieuw wegdek in asfalt en komen er nieuwe wegmarkeringen. De werken duren acht weken en zullen klaar zijn midden november.

Maatregelen

De werkzaamheden zullen eerst in de richting van Antwerpen worden afgewerkt en vervolgens in de richting van de aansluiting met de R2. Op die manier zal er altijd een rijstrook beschikbaar zijn in elke rijrichting. Het verkeer van Antwerpen naar de R2 kan via de N180 (dat is de Noorderlaan) blijven rijden. Het verkeer vanuit het zuiden wordt omgeleid via de A12 of via Treurenborg-Zomerweg. In Treurenborg geldt eenrichtingsverkeer van de Noorderlaan richting Zomerweg en is er een snelheidsbeperking van 50 km per uur. Deze route zal ook door de Lijn worden gebruikt.

Weersomstandigheden

Wegen en Verkeer maakt voorbehoud van de geplande uitvoeringstijd. Asfalteren is niet mogelijk in sommige weersomstandigheden, zoals bij hevig regenweer. In 2020 volgt de vierde en laatste fase van de vernieuwing van de Noorderlaan, namelijk vanaf de Zomerweg tot aan de Oosterweelsesteenweg.

Sven Josten