Ponton waterbus en veerboot Steenplein afgesloten door verzakking

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

Het ponton kan voorlopig niet worden gebruikt als aanmeerplaats door de veerboot van en naar Linkeroever en door de waterbus, meldt het persagentschap Belga. De precieze oorzaak van het probleem wordt nog onderzocht.

Fietsers of voetgangers die de veerboot willen nemen, kunnen volgens de stad voorlopig best de Sint-Annatunnel (voetgangerstunnel) gebruiken. Voor de waterbus wordt bekeken of er in de plaats kan worden aangemeerd op Linkeroever, waar die passagiers eveneens de voetgangerstunnel kunnen nemen. Reizigers worden hiervan via de Waterbus-app op de hoogte gesteld. 

Het ponton is ook een populaire plaats voor passanten om even te verpozen. Er zijn geen gewonden gevallen bij de verzakking, stelt de stad, en intussen is het ponton volledig ontruimd.

Michiel Leen