Koffiekoeken voor eerste gebruikers tijdelijke fietsbrug E34

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

De bestaande fietsverbinding van de regio Zwijndrecht naar de Waaslandhaven moest verdwijnen voor de herinrichting van het verkeersknooppunt Waaslandhaven-Oost. Daarom werd een tijdelijke fietsbrug aangelegd. Deze maandagmorgen om 5.00 uur konden de eerste fietsers er gebruik van maken. Lantis trakteerde hen op een koffiekoek en een goodiebag met daarin onder meer een zadelhoesje en een fietskaart. “Dit is een handige kaart met alle fietsverbindingen die tijdens de Oosterweelwerken actief zijn”, benadrukt Annik Dirkx, woordvoerster van Lantis.

Tot 2020

De voorlopige fietsbrug blijft staan tot 2021. “De brug wordt voornamelijk gebruikt voor woon-werkverkeer. Deze eerste morgen telden we algauw 450 gebruikers. Ondertussen zijn het er al veel meer maar we zijn gestopt met tellen”, zegt Dirkx.

Zij benadrukt dat Oosterweel niet alleen zorgt voor een betere infrastructuur voor automobilisten maar ook voor fietsers. “Met de tijdelijke brug beschikken zij over een veilige oversteekplaats. En eens de werken voltooid zijn, is er een nog veel beter alternatief”, besluit ze.

Koen Heinen