Drugsvangst Felixstowe leidt via Antwerpen naar uithalers in Rotterdam

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

De drugsvangst is het resultaat van een internationale samenwerking tussen politiediensten uit het Verenigd Koninkrijk (VK), België en Nederland. Het Britse National Crime Agency (NCA) kreeg het verdachte schip in het vizier. Het was vanuit Oman via tussenstops onderweg naar Antwerpen. In een container vond de NCA 398 kilo heroïne, verstopt tussen een lading badjassen en handdoeken. In een filmpje op Twitter toont de Britse politiedienst waar de drugs verstopt zaten.

Rotterdam

De drugs werden uit de container verwijderd en de container werd terug aan boord geplaatst om zijn weg naar de haven van Antwerpen onder politietoezicht verder te zetten. In de Antwerpse haven werd hij overgeladen op een vrachtwagen en onder politietoezicht naar Hoogvliet bij Rotterdam vervoerd. Daar kon de Nederlandse politie twee vermoedelijke uithalers oppakken. Tegelijkertijd werd ook in het VK een verdachte aangehouden.

 De drugs hebben een straatwaarde van ruim 40 miljoen euro. Het gaat om een van de grootste drugsvangsten in het VK ooit.

Koen Heinen