Drie containers overboord bij aanvaring Boulevardbrug Willebroek

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

De Boulevardbrug bevindt zich op het Zeekanaal Brussel-Schelde. Ze werd eind 2008 in gebruik genomen ter vervanging van de oude brug.

Het schip dat de aanvaring veroorzaakte, was onderweg naar de TCT terminal van Hutchison Ports in Willebroek iets verderop. Volgens de woordvoerster van waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg konden de drie containers snel gerecupereerd worden en was de situatie voor de scheepvaart snel weer veilig. De containers liggen aan de kant en worden rond 14.00 uur deze namiddag door een ponton uit het water gehaald. Het is nog niet duidelijk of daarbij een stremming van het kanaal noodzakelijk is. Hoe de aanvaring is gebeurd, is nog niet duidelijk.

Weinig schade

Zowel het schip als de brug liepen bij de aanvaring weinig schade op. “Aan de brug werd enkel lakschade vastgesteld. Er is geen hinder voor het wegverkeer. Het schip liep ook beperkte schade op en is terug aan het varen”, besluit de woordvoerster.

Koen Heinen