Breakbulkbeurs Antwerp XL pakt uit met hoge tevredenheidscijfers

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

De eerste editie van een nieuwe beurs is altijd spannend, zeker wanneer die moet aanknopen bij een traditie van breakbulkbeurzen in Antwerpen én concurreren met gelijksoortige initiatieven. De eerste editie van Antwerp XL (mei 2019) was evenwel een succes en dat blijkt nu ook uit de tevredenheidscijfers die organisator Easyfairs wereldkunidg maakt. 96% van de standhouders is ‘tevreden tot zeer tevreden’ met het evenement’, 93% van de bezoekers meent dat het bezoek aan de beurs zijn business ten goede komt (tegenover 98% van de standhouders) en 92% noemt de beurs een ‘must-attend’. Niet verwonderlijk dat 97% van de standhouders het evenement zou aanbevelen. 

Netwerken, netwerken, netwerken 

3.189 bezoekers tekenden present, van wie driekwart binnen zijn of haar bedrijf aankoopbeslissingen aanstuurt. Uit de feedback van de deelnemers blijkt ook dat het gespecialiseerde maar toch persoonlijke karakter van de beurs op veel bijval kan rekenen. 

Netwerken is volgens de bevraging de belangrijkste reden om naar Antwerp XL af te zakken. Daar speelde de organisatie op in door meetings te plannen met de toepassing Antwerp XL Connect. Zo kwamen maar liefst 232 meetings tot stand. 

Ook de persaandacht was fraai, met maar liefst 43 artikelen over de beurs. Goed voor een bereik van 350.000 lezers. 

Michiel Leen