100.000e DAF-truck uit serie CF en XF voor Groep Gheys uit Mol

Nieuws, Logistiek
Sven Josten

Harry Wolters, president-directeur van DAF Trucks, is erg opgetogen dat, net iets meer dan twee jaar na de lancering, het 100.000e exemplaar van het model de deur uitgaat. “DAF is niet voor niets de nummer 1 voor trekkers in Europa”, stelt hij niet zonder trots.

Belgische inbreng

De cabinefabriek in het Belgische Westerlo speelt een hoofdrol in de productie van de DAF-trekkers. Eerder dit jaar werd een investering van 200 miljoen euro in die vestiging aangekondigd. Daardoor stijgt de productiecapaciteit met maar liefst 45% en worden er 300 cabines per dag gefabriceerd in een tweeploegenstelsel. In 2017 werd er in Westerlo al een nieuwe cabinelakstraat geopend, hetgeen goed was voor een investering van 100 miljoen euro.

Groep Gheys

Luc Gheys, mede-eigenaar van de Groep Gheys, kreeg de sleutels van de nieuwe trekker vandaag overhandigd door Wolters. Maar Gheys bestelde de truck, die deel uitmaakt van een bestelling van 25 DAF-trekkers, bij de lokale dealer Lavrijsen uit Geel, de gemeente die Mol en Westerlo scheidt. Gheys gebruikt al langer DAF-trekkers. Zelfs al in de jaren zestig, toen Luc Gheys’ vader voor een DAF koos als eerste vrachtwagen. De Groep Gheys is een gediversifieerd transport- en logistiekbedrijf. Erg belangrijk zijn de transporten van droge bulk maar het bedrijf vervoert ook verpakte goederen en containers. In Mol beschikt de firma over een eigen inland containerterminal. Laatst werd een tweede terminal geopend in Beringen. Beide terminals liggen langs het Albertkanaal. Groep Gheys biedt ook opslag en logistieke dienstverlening voor bulkgoederen en voor verpakte goederen.

Sven Josten