Vandaag starten grote werken rond Antwerpen op E34 en E19

Nieuws, Logistiek
Sven Josten

Twee grote wegenwerken beginnen vandaag. Vooreerst zijn er de werken tussen Oud-Turnhout en de Nederlandse grens op de E34. Over een lengte van zestien kilometer wordt de oude betonverharding verwijderd en vervangen door asfalt. Dit gebeurt gelijktijdig op twee gescheiden werven en in de beide rijrichtingen. De eerste werf is ter hoogte van de afrit Oud-Turnhout en de tweede tussen afrit Retie en de Nederlandse grens.

Werken duren vier maanden

Tot einde juli zal het verkeer richting Antwerpen normaal verlopen. Vanaf begin augustus wordt het verkeer in beide richtingen afgeleid naar telkens twee versmalde rijstroken op de normale rijrichting naar Nederland, zodat aan de andere zijde gewerkt kan worden. De werkzaamheden op de E34 zijn vrij ver van Antwerpen. Het valt dus te verwachten dat, als er verkeershinder is, die zich vooral ter hoogte van Turnhout zal situeren. De werken zullen in principe duren tot half november en er zal een snelheidsbeperking gelden van 70 km/uur op de stukken waar er versmalde rijstroken worden ingericht.

Omleidingen

De beide op- en afritten van Oud-Turnhout zullen tijdens de werkzaamheden niet gebruikt kunnen worden. Verkeer komende van Antwerpen dient dan al bij afrit 24 (Turnhout) de snelweg te verlaten om zo via de ring rond Turnhout en de N18 richting Retie te rijden. Verkeer vanuit Nederland kan de snelweg verlaten via afrit 26 (Retie).

Ook werken E19

Wegen en Verkeer herinnert er ook aan dat vanaf vandaag de werkzaamheden op de E19 beginnen. Deze werf strekt zich uit tussen de oprit Sint-Job-in-‘t-Goor en Kleine Bareel in Brasschaat. De werken zouden één maand duren. Hier vindt u meer details over deze wegwerkzaamheden.

Sven Josten