Vandaag begint nieuwe fase Oosterweel op E17 voorbij Kennedytunnel

Nieuws, Logistiek
Sven Josten

Vanaf vandaag vrijdag 5 juli tot en met zondag 7 juli zullen beurtelings een aantal op- en afritten afgesloten worden en het aantal beschikbare rijstroken zal in Westelijke richting beperkt worden. Dat is noodzakelijk om de werf voor de nieuwe fase voor te bereiden.

Versmalde rijstroken

In totaal zullen de werken op het stuk tussen het knooppunt Linkeroever en de op- en afrit Kruibeke duren tot de zomer van 2020. Op het kaartje is de situatie weergegeven van fase 2B, die zal duren tot eind augustus 2019. Nadat de voorbereidende fase zondag is afgewerkt, zal de pechstrook richting Gent met een afscheiding van de andere rijstroken gescheiden zijn. Er worden wel pechhavens voorzien. Vanaf zondag 10.00 uur zal het verkeer richting Gent over vier versmalde rijstroken kunnen rijden met een verminderde snelheid van 70 km/u. Deze snelheidsbeperking zal zeer strikt gecontroleerd worden.

Afgesloten afritten

Vanavond tussen 21.00 en 22.00 uur zullen er tijdelijk maar twee rijstroken beschikbaar zijn. Na 22.00 uur en tot 1.00 uur zaterdagmorgen zal er zelfs maar één rijstrook beschikbaar zijn. In de loop van zaterdag en zondag worden het dan afwisselend drie of vier rijstroken. In ieder geval lijkt het beter dit stuk snelweg te mijden want er wordt sowieso hinder verwacht.

Sven Josten