Van Mieghem eerste transporteur met nieuwe model Mercedes Actros

Nieuws, Logistiek
Sven Josten

Laurent Van Mieghem is enthousiast over zijn nieuwe trekkers en zegt dat ook zijn chauffeurs er naar uitkijken om er mee te kunnen rijden. De eerste vier opgeleverde trekkers maken deel uit van een bestelling van elf stuks. Daarbij ook een Actros 1948. Die zal dienen voor een lzv-combinatie (lange en zware vrachtwagen) en heeft een COC (certificate of conformity) voor 60 ton. Op onze vraag of hij het niet jammer vindt dat dit soort lzv nog niet mag rijden in het Brussels Gewest en dus ook niet op delen van de Brusselse Ring, antwoordt Van Mieghem: “We moeten daar niet zijn. Deze trucks worden ingezet voor specifieke trajecten en dat loopt prima. We rijden al meer dan twee jaar met lzv’s.”

MirrorCams

Een nieuwigheid aan de Actros is het ontbreken van achteruitkijkspiegels buiten en een dodehoekspiegel. Dat werd allemaal vervangen door een geavanceerde display die via camera’s hetzelfde zicht en nog meer te bieden heeft aan de chauffeur: het MirrorCam-systeem. Een ander aspect waar Van Mieghem erg over te spreken is: het zogenaamde ‘Predictive Powertrain Control 2.0’-systeem. “Met dat systeem, dat ook een gps-systeem is, worden adviessnelheden opgegeven voor ronde punten en secundaire wegen. Dit zorgt ervoor dat ook het verbruik beperkt kan worden.”

Sven Josten