TIP Trailer Services neemt sectorgenoot PEMA over

Nieuws, Logistiek
Sven Josten

Het is een gekend economisch fenomeen. Als er een recessie op komst is, dan zet dat grote bedrijven nogal eens aan om kleinere bedrijven over te nemen. En kleinere bedrijven willen juist overgenomen worden op zo’n moment. TIP Trailer Services, dat zelf vorig jaar in andere handen overging, neemt nu sectorgenoot PEMA over van GEFA, een onderneming uit de stal van de Franse financiële groep Société Générale.

Overnemer TIP

Het trailerbedrijf TIP Trailer Services heeft in België een vloot van zo’n tweeduizend stuks in verhuur of leasing. Trailers kunnen worden gehuurd voor korte tot zeer korte termijn of langduriger worden geleased. Het bedrijf kan trailers aanbieden met een bovenbouw volgens de wensen van de klant. Het assortiment bevat eenvoudige gordijnwagens en temperatuurgecontroleerde trailers of tanktrailers, maar ook trekkers. Met een eigen werkplaats en subdepots bij derden op verschillende plaatsen kan een huurder of leasenemer de trailers laten onderhouden bij TIP. In België stelt TIP Trailers ongeveer 22 mensen te werk.

PEMA

PEMA is in België aanwezig sinds 2017 met een filiaal in Sint-Niklaas, maar is vooral sterk in Duitsland. Overnemer TIP Trailer Services ging zelf in 2018 over in andere handen toen de Chinese holding HNA de aandelen verkocht aan de huidige eigenaars, het private equity fund I Squared Capital met hoofdkwartier in Miami. De investeringen van I Squared Capital gebeuren vooral in de sectoren energie, nutsvoorzieningen, telecommunicatie en transport. Het bedrijf stipuleert – zoals gewoonlijk bij wat grotere overnames – dat men nu nog moet afwachten of de overname goedgekeurd wordt door de kartelautoriteiten.

Sven Josten