PSA Antwerp aanvaardt weer containers voor kleinere terminals

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

Eind vorige maand meldde Contargo aan zijn klanten dat PSA geen containers meer aannam die bestemd waren voor de kleinere terminals wegens de grote druk op de terminal. Er was toen sprake van Kaai 667, de consolidatiehub voor de grotere containerterminals voor barges die de minimum callsize van 30 moves niet halen. Uiteindelijk bleek het te gaan om de kaaien 869 en 913 op respectievelijk de Europa Terminal en de Noordzee Terminal.

Nieuwe regeling

Na intensief overleg tussen PSA en Contargo is overeengekomen dat er bij de kaaien 869 en 913 weer containers mogen aangeleverd worden voor de terminals die niet met de binnenvaart bediend worden. Deze containers worden, in regie van Contargo, na lossing via de weg naar de terminal van bestemming vervoerd. Hierdoor hebben klanten in het achterland weer de mogelijkheid om containers voor alle terminals in Antwerpen per binnenvaart te boeken.

Koen Heinen