Prijsuitreiking laureaten ‘Best of Van’-verkiezingen

Nieuws, Logistiek
Sven Josten

De derde editie van het ‘Best of Van’-event bracht de professionals uit de sector van de lichte bedrijfsvoertuigen samen in de Waerboom Salons in Groot-Bijgaarden. Het is altijd een hele eer om als ‘primus inter pares’ te worden gevierd. Hieronder een overzicht van de laureaten.

Best professional van

In de categorie van de beste professionele bestelwagen was de verrassende winnaar de MAN TGE. Dit merk heeft zeker niet het hoogste marktaandeel maar sinds de introductie van dit model in 2017 wordt MAN toch een naam om rekening mee te houden. In de categorie ‘best professional pick-up’ kreeg de Ford Ranger de hoogste prijs. De prijs voor de ‘best innovation van’ ging naar BRU Systems bedrijfswageninrichting uit Wommelgem die vanop afstand de systemen aan boord van de voertuigen van hun klanten kan controleren.

Dealers en klanten

Ook wagenparkbeheerders werden gevierd. De firma APK uit Overpelt – specialist in wegeninfrastructuur en in energie-, water- en telecomcontracting – maakt gebruik van een wagenparkmonitoringsysteem en heeft daardoor aanzienlijke vooruitgang geboekt, ook op het gebied van opleiding van de chauffeurs. Zij ontvingen de prijs van de beste fleetowner.

In de categorie ‘super best dealer van’ ging de Renault dealer Valckenier uit Aalst met de trofee aan de haal. Deze prijs werd uitgereikt aan een van de laureaten die per merk vooraf waren gekozen. Op de foto staat Guy Valckenier als vierde van rechts met de andere laureaten die voor hun eigen merk tot dealer van het jaar werden verkozen.

LCV manager of the year

Patrick Van der Aa van Ford werd LCV (light commercial vehicle) manager van het jaar. Van der Aa is ook voorzitter van de LCV-sectie bij Febiac, naast zijn job als commercial vehicle sales & marketing director bij Ford. Het event draaide natuurlijk niet alleen om de prijzen maar bood ook een prima gelegenheid aan stakeholders om elkaar in een aangenaam kader weer eens te ontmoeten.

Sven Josten