Peter Van Laer nieuwe CEO bij BDO België

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

Vanaf 1 oktober 2019 neemt Peter Van Laer het roer over van Hans Wilmots bij BDO België. Van Laer is de Managing Director van Crossroad, dat complexe digitale transformaties begeleidt. Het bedrijf werd eind 2017 overgenomen door BDO België. Peter Van Laer zal het advieskantoor met zijn bijna achthonderd partners en medewerkers de komende vier jaar leiden. Hij wil BDO België voort laten groeien, onder meer door een doorgedreven digitale transformatie van de traditionele economische beroepen en door geïntegreerde totaaloplossingen voor de cliënt uit te breiden. Van Laer zal in tandem werken met de huidige general counsel Johan Vandenbroeck, die voorzitter wordt van BDO België.

BDO België gaat met de benoeming van Peter Van Laer tot CEO verder met de uitbouw van digitale transformatie en nieuwe technologieën. Van Laer heeft de ambitie om vanuit de traditionele activiteiten, waaronder Accounting, Tax en Legal, het multidisciplinair aanbod verder te verbreden en hij wil in een aantal niches verdiepen. 

“Atypische CEO”

Hans Wilmots, uittredend CEO van BDO België: “Met Peter Van Laer krijgen we een atypische CEO aan het hoofd van BDO. Hij is een doorgewinterde technologie-expert die digitalisering en innovatie ademt. Dat maakt van Peter de geknipte man om de kruisbestuiving tussen alle expertisedomeinen en onze evolutie naar een moderne en innovatieve organisatie te versterken. Op die manier speelt BDO zijn voortrekkersrol in een sector in volle omwenteling.”

Peter Van Laer voegt daaraan toe: “Ik zal als CEO van BDO België voort timmeren aan de weg die huidig CEO Hans Wilmots negen jaar geleden insloeg. Technologie wordt meer nog dan vandaag een hefboom om verder te groeien dwars doorheen al onze activiteiten, van Tax en Legal over Audit en Accounting tot Advisory. Daarnaast wil ik de innovatiespirit blijven cultiveren als integraal deel van onze cultuur waar mens en technologie centraal staan. Echte verbindingen worden trouwens niet gemaakt door algoritmen, ze ontstaan door persoonlijke betrokkenheid.”

Antwerpenaar Van Laer (55) heeft ruim dertig jaar ervaring in ICT en digitalisering. Hij begon zijn carrière bij KBC Group waar hij doorgroeide tot general manager van de IT-diensten. In die functie stuurde hij meer dan zeshonderd werknemers aan. In 2007 richtte hij samen met Carmen Cordier en later Jan De Schepper het Mechelse Crossroad op, gespecialiseerd in digitale transformatie. BDO België nam dat bedrijf eind 2017 over.

BDO Crossroad blijft tot 1 oktober onder leiding van Peter Van Laer. Het management van BDO België bekijkt de komende maanden wie de taken van Peter bij BDO Crossroad zal overnemen. Hans Wilmots zal Peter Van Laer ondersteunen in de overgangsperiode.

Groeiambitie

Vandaag speelt BDO België een leidersrol in het middensegment, met bijzondere aandacht voor familiebedrijven. Maar hij wil het bedrijf laten doorgroeien op de markt van de grote, internationale ondernemingen. “Het BDO-netwerk telt 1.600 vestigingen in meer dan 160 landen”, zegt Van Laer. “Dat laat ons toe om de Belgische bedrijven die steeds meer internationaliseren, te steunen met onze wereldwijde ervaring. Anderzijds kunnen we de grote corporate bedrijven optimaal van dienst zijn met onze lokale expertise en marktkennis. Het delen van al die best practices leidt tot totaaloplossingen die onze cliënten wereldwijd kunnen inzetten.”

Michiel Leen