DSV verwerft 88,27% van Panalpina-aandelen

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

Het bod op de Panalpina-aandelen werd gelanceerd op 13 mei van dit jaar nadat beide partijen begin april een akkoord bereikten over de overname. Het bod van DSV op Panalpina kreeg toen de steun van de aandeelhouders die 69,9% van de aandelen in hun bezit hadden. Na de openbare bieding is het aandelenpakket in handen van DSV opgelopen tot 88,27%.

Vierde grootste

Samen vormen DSV en Panalpina de vierde grootste transport- en logistiekgroep ter wereld, met een pro-formaomzet van 118 miljard Deense kroon of 15,8 miljard euro. Dat is de helft meer dan vandaag. De top drie bestaat uit DHL Logistics (28,4 miljard euro omzet), Kuehne + Nagel (18,6 miljard) en DB Schenker (schatting: 16,6 miljard).

In de eerste helft van dit jaar evenaarde Panalpina met een omzet van 2,963 miljard Zwitserse frank het resultaat van dezelfde periode vorig jaar. DSV boekte in het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 19,979 miljard Deense kroon tegenover 18,380 miljard vorig jaar. De halfjaarresultaten worden pas op 23 juli bekendgemaakt.

Koen Heinen