Dennie Lockefeer Containerterminal legt tweede schip in naar Antwerpen

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

Sinds de overname van de terminal door Van Moer Logistics in februari van dit jaar en de start van een testfase op 20 mei kent de DLCT een stijgende vraag en groeiende volumes. Sinds vorige week wordt een tweede schip ingelegd. Er zijn nu vier afvaarten per week naar de diepzeeterminals in de Antwerpse haven. Een verbinding met de haven van Zeebrugge behoort nog tot de mogelijkheden.

Verlenging testperiode

Toen Van Moer Logistics de terminal overnam, was die al een tijd gesloten wegens geluidshinder. Op 20 mei ging hij opnieuw open voor een testfase na een reeks maatregelen in overleg met de buurtbewoners. Van die testperiode werd gebruikgemaakt om te bekijken of de genomen maatregelen het verhoopte effect hadden. Deze maand is beslist om de testperiode met twee maanden te verlengen, zodat de geluidsmetingen op een correcte wijze kunnen worden uitgevoerd.

De terminal langs het Albertkanaal en de E313 biedt ook externe transporteurs de mogelijkheid om hun exportcontainers af te zetten.

Koen Heinen