Corneel Geerts wil hub ontwikkelen in Beernem (update)

Nieuws, Logistiek
Roel Jacobus

De landelijk actieve Corneel Geerts Transportgroep zette in 2011 voet aan de grond in West-Vlaanderen met de overname uit faillissement van Transport Jonckheere in Jabbeke. Twee jaar later verhuisde de westelijke hub naar Harelbeke en in 2017 ging het terug noordwaarts naar Beernem. Daar werd langs de E40 op 30 km landinwaarts van Zeebrugge een stukje van een voormalig industrieel complex ingenomen. Na een bescheiden start werd vorig jaar Philippe Mus, die zijn sporen verdiende bij H.Essers Zeebrugge, aangetrokken als lokale manager.

“Hij zal nu samen met Rudy Claes de vestiging in Beernem verder op de kaart zetten”, zegt groepsleider Marc Geerts. “Voor dagelijkse trailer- en containerdiensten via de haven van Zeebrugge sloten we overeenkomsten met partners. Het gaat onder meer om Heinloth UK – onderdeel van de Duitse groep Heinloth – en CFL in Ierland.”

Specialiteit wijn

Een capaciteitsverhoging zou de groep ook toelaten om de regionale distributie verder te ontplooien. “Dit is onze hub voor West- en Oost-Vlaanderen tot en met de regio’s Moeskroen en Lokeren. De rest van het land bedienen we vanuit Wijnegem en Maasmechelen. Voor Nederland is Venlo de draaischijf.”

Een van de specialiteiten wordt wijn. Daarvoor bestelde Corneel Geerts Transportgroep vijf extra boxtrailers bij de firma Van Hool. De groep kondigt ook aan dat men de logistieke afdeling in Beernem wil uitrusten met rekken en geïsoleerde wanden, speciaal voor het stockeren van wijnproducten.

Roel Jacobus

NVDR: Uit dit artikel is een passage over concrete investeringen in de uitbreiding van de infrastructuur in Beernem verwijderd, omdat de redactie onvoldoende duidelijkheid verkreeg over de achtergrond van de vermelde investeringen in de gebouwen. Onze excuses.