Award van Jungheinrich voor duizendste aankoop Katoen Natie

Nieuws, Logistiek
Sven Josten

Naast orderverzamelaartrucks en reachtrucks maakt Katoen Natie gebruik van de elektrische transpallets en sinds 2016 ook van de vorklifttrucks van Jungheinrich. Het is dus niet verwonderlijk dat er ondertussen al zeven onderhoudstechniekers van Jungheinrich permanent aanwezig zijn bij Katoen Natie, waarvan vier in Antwerpen en drie in Gent.

Internationaal

Meer dan de helft van de duizend magazijnvoertuigen waren voor Katoen Natie in België bestemd. De andere werden geleverd in landen zoals Frankrijk, Italië, Spanje, Singapore, Thailand en Uruguay, landen waar Katoennatie ook actief is in de logistieke dienstverlening.

Ouderdom

Katoen Natie, opgericht in 1854, is net geen honderd jaar ouder dan leverancier Jungheinrich, dat in 1953 opgericht werd in Hamburg en waar het nog altijd haar hoofdkwartier heeft. Net als Katoen Natie is Jungheinrich ondertussen ook overal aanwezig, met eigen filialen in veertig landen en partnerships in ongeveer tachtig landen. Meestal zijn de Jungheinrichvoertuigen in het typische geel. Maar hierover was met Katoen Natie geen compromis mogelijk. Alle voertuigen moesten in de rode firmakleur van Katoen Natie worden geleverd.

Sven Josten