Antwerpse plasticslogistieker Corral breidt vloot opnieuw uit

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren

Het bedrijf, dat in 1995 werd opgericht, heeft de afgelopen jaren een stevige groei gekend. “Op vier jaar tijd verdubbelde de vloot van 17 combinaties naar 35. Daarvan zijn er 11 in eigen beheer en de rest is van vaste, geïntegreerde onderaannemers”, zegt Patrick Kavelaars, de zaakvoerder van Corral. De voertuigen rijden hoofdzakelijk in de Benelux, het noorden van Frankrijk en Duitsland.

De jongste trekkers zijn Scania’s van het type R450 met de zuinige 13-liter SCR-only motor. Twee daarvan werden in januari afgeleverd, twee volgden in april en de vijfde komt later in het jaar. “Voorlopig is een verdere uitbreiding van de vloot niet aan de orde. Na de forse groei van de afgelopen jaren willen we eerst stabiliseren en het vlootbeheer verder verbeteren”, voegt Kavelaars toe.

“Corral is gespecialiseerd in de logistiek van plastics. We bieden verschillende logistieke diensten aan in verband met import/export, douane, opslag, goederenbehandeling en transport van kunststoffen. In de Antwerpse haven hebben we eigen opslagplaatsen aan de Blauwe weg. Voor het transportgedeelte zetten we zowel bulkwagens in als kipchassis voor zeecontainers. We vervoeren ook grondstoffen in zakken”, legt Kavelaars uit.

“Wij kochten de voertuigen bij Scania Wijnegem, waar wij ook het onderhoud laten uitvoeren”, vervolgt hij. De chauffeurs hebben er allemaal een training gevolgd.

Links op de foto ziet u Patrick Kavelaars, zaakvoerder van Corral, en rechts Sven Becker, account manager Scania Wijnegem.

Philippe Van Dooren