VEA-Jongeren heten voortaan Young Forward Belgium

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

De Antwerpse expediteursvereniging VEA verpopte in april tot een nationale organisatie met de naam Forward Belgium. Een nieuwe naam voor de jongerenafdeling VEA-Jongeren moest nog worden gevonden. De jonge expediteurs schreven een wedstrijd uit, met gratis tickets voor de Viesta als prijs. De naam werd nog even onder de pet gehouden, maar is nu wereldkundig gemaakt. De VEA-jongeren gaan voortaan door het leven als Young Forward Belgium. 

De suggestie voor de naam kwam van Annick Dekeyser, marketingexpert bij het Havenbedrijf Antwerpen. “Ik had een paar voorstellen opgestuurd, waaronder ook Moving Forward en Fast Forward. Een naam bedenken voor een organisatie vind ik wel leuk om te doen. In het verleden heb ik ook met vrienden gebrainstormd over een naam voor hun bedrijf.”

Ticket voor collega

Van haar prijs kon Dekeyser zelf niet genieten. “Tijdens de Viesta zat ik in München op de beurs Transport Logistics. Mijn collega Morgane Hanssens is in mijn plaats gegaan”, klinkt het. 

Forward Belgium bundelt de krachten in het voorheen versnipperde Belgische expediteurslandschap. Aanverwante organisaties zoals CEB (Confederatie Expediteurs van België), Secorex vzw, AVEV (Algemeen Vlaamse Expediteurs Verbond) en Poolarex vzw werden ontbonden en ondergebracht in de nieuwe Forward Belgium.

Michiel Leen