Twee maanden sterke hinder op E17 tussen Zwijnaarde en Destelbergen

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren

In totaal wordt acht km E17 volledig vernieuwd om het wegcomfort te verbeteren. In de richting van Antwerpen loopt de werfzone van de brug over de Ringvaart en de R4 tot net voorbij de verkeerswisselaar in Destelbergen. Ook de afrit naar het UZ Gent wordt volledig heraangelegd. In de richting van Gent werkt de aannemer vanaf de brug boven de N447 tot na de afrit UZ Gent.

Op zondag 16 juni vanaf 18.00 uur ’s avonds zet de aannemer alle signalisatie klaar. Van maandag 17 juni tot 18 juli wordt de rijrichting Antwerpen heraangelegd. In de maand juni rijdt het verkeer in beide richtingen op twee versmalde rijstroken en gaat de afrit naar de R4 in Destelbergen dicht. Vanaf juli gaan verschillende op- en afritten in de richting van Antwerpen dicht. In deze periodes wordt er 24/24u en ook tijdens het weekend gewerkt. De rijrichting Kortrijk krijgt een opknapbeurt van begin augustus tot eind augustus.

Als alles verloopt volgens planning, wordt er niet gewerkt tijdens de Gentse feesten (19 juli tot 28 juli) en is de weg terug vrij.

Het viaduct van Gentbrugge, dat de komende twee jaar gesaneerd wordt, is niet opgenomen in de werfzone.

Verkeerssituatie tijdens eerste fase

Fase 1 van de werken (zie kaartje) loopt van 17 juni tot 28 juni. De werfzone gaat van even voorbij het viaduct in Gentbrugge tot voorbij het op- en afrittencomplex Destelbergen over een lengte van drie km. Het verkeer zal over twee versmalde rijstroken op de E17 richting Antwerpen moeten rijden. De afrit in Destelbergen naar de R4 gaat dicht, het verkeer rijdt door naar het op- en afrittencomplex Beervelde en kan daar keren.

Tijdens de volgende fasen schuift de werfzone op richting Zwijnaarde en dan zijn niet altijd alle op- en afritten richting Antwerpen open. In totaal zijn er negen verschillende fasen. De omleidingsplannen staan op www.wegenenverkeer.be/Gent.

Philippe Van Dooren