Twee derde van losse wagons weldra te reserveren via zelfde platform

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

De uitbreiding van het platform naar de netwerken van alle zeven leden van de alliantie, werd aangekondigd tijdens de beurs Transport & Logistics in München. CFL Cargo, Lineas, Rail Cargo Group en SBB Cargo maken al gebruik van het gezamenlijk platform. DB Cargo, Fret SNCF en Green Cargo zijn bezig met de uitrol van het reservatiesysteem.

2021

Bij DB Cargo en Green Cargo moet de uitrol van het reservatiesysteem tegen eind volgend jaar voltooid zijn. Fret SNCF, dat pas recent tot Xrail toetrad, voorziet aansluiting bij het platform tegen midden 2021. Het aanbod van alle zeven operatoren wat losse wagons betreft, zal dan via eenzelfde platform gereserveerd kunnen worden. Het dekt ongeveer twee derde van het losse wagonvervoer in Europa.

Voordelen

De internationale klanten kunnen via het gezamenlijke reservatieplatform genieten van vervoerplannen waarvan de capaciteitsbeschikbaarheid geverifieerd is met verwachte dag en uur van aankomst. Ook de stiptheid gaat erop vooruit dankzij een aan het vervoerplan conforme productie. De traceerbaarheid van de goederen van begin tot eind zorgt voor meer transparantie. Tot slot krijgen de klanten een automatisch alarm in geval van vertraging en een nieuwe verwachte aankomsttijd in geval van een incident op het spoor.

Koen Heinen