Nico Berx nieuwe CEO Global Port Training

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

De aanstelling van Nico Berx als CEO moet volgens de raad van bestuur bijdragen aan de nationale en internationale ontwikkeling van Global Port Training.

Relevante ervaring

De sector is Berx niet vreemd. Hij bekleedde eerder leidende posities in haven- en terminalgerelateerde ondernemingen – zoals Port of Antwerp International (PAI), APEC, Cosmos, RBS en Camco Technologies – waar hij complexe sales- en implementatieprocessen tot een goed einde bracht. Daarbij was hij betrokken bij verschillende aspecten in de sector zoals handlingmateriaal, terminal operating systems, port management systems, ontwerp van havens en terminals en veel meer. Hij was ook actief betrokken bij de opleiding van haven- en terminalprofessionals.

Global Port Training is actief in opleidingsprojecten voor haven- en terminalarbeiders in zeventig landen wereldwijd. Het bedrijf onderscheidt zich door de zelf ontwikkelde ‘skill assessment tools’ voor de evalutie van kandidaat-trainees.

Koen Heinen