Lineas opent hub in Oost-Franse Langres voor trafieken uit België

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

De nieuwe hub in het station van Langres, de derde voor Lineas France na Tergnier en Châlons-en-Champagne, werd gerealiseerd in samenwerking met de Franse spoornetbeheerder SNCF Réseau. De spooroperator concentreert er zijn aansluitingsactiviteiten voor goederentreinen afkomstig uit België en Noord-Frankrijk met bestemming voor de regio’s Bourgogne, Alsace en Rhône-Alpes.

Lineas France beschikt er over vier sporen die volledig werden vernieuwd en waar wekelijks een tiental treinen worden ontvangen. De treinen worden er gerangeerd en opnieuw samengesteld. Ze vervoeren voornamelijk chemieproducten, staalcoils en mineraal water.

Groei

De nieuwe hub was nodig om de groeiende trafieken het hoofd te bieden. Dit jaar mikt het Franse filiaal op een trafiek van 500.000 ton. Dat volume moet volgend jaar verder groeien. Tussen februari 2018 en dit jaar groeide de trafiek met een factor 1,7. Alle bestaande contracten in 2018 werden 100% hernieuwd.

De nieuwe hub zorgt voor een tiental nieuwe jobs. Op de site kunnen ook onderhoudswerken aan locomotieven uitgevoerd worden.

Koen Heinen