Katoen Natie breidt vloot kiepende bulkopleggers stevig uit

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

Katoen Natie en LAG werken al langer samen. De logistieke dienstverlener verklaart die keuze omwille van de ervaring in bulkopleggers en de servicecapaciteit van de Limburgse trailerbouwer.

De 59 aangekochte trailers zijn allemaal kipbulkopleggers. De al imposante vloot in België krijgt er 17 nieuwe exemplaren bij. Het trailerpark in Nederland was aan verjonging toe en krijgt de overige 42 exemplaren.

Veiligheid

Omdat Katoen Natie van veiligheid een speerpunt maakt, zijn de trailers uitgerust met een groot aantal geïntegreerde sensoren en veiligheidstoepassingen. Het gaat onder meer om een ‘Safe parking single-systeem’, een naderingsschakelaar en steunpootsensoren bovenop de standaard veiligheidsvoorzieningen. Zij moeten de meest voorkomende oorzaken van werkongevallen vermijden en schadegevallen tot een minimum herleiden.

Koen Heinen