Jo Van Moer ‘Maritieme Man van het Jaar’

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

Met eenparigheid van stemmen verkoos ESPA Jo Van Moer tot Maritieme Man van het Jaar. De jury heeft lof voor de transportondernemer uit Zwijndrecht: “Jo Van Moer heeft van het transportbedrijf dat zijn naam draagt op 25 jaar tijd een internationale speler gemaakt die zijn stempel drukt op de maritieme en logistieke wereld. Dit jaar heeft hij de containerterminal aan het Albertkanaal in Grobbendonk heropend, nadat die eerder dit jaar werd overgenomen van DP World en het Havenbedrijf Antwerpen. Ook zijn inspanningen om in de logistieke sector het voorbeeld te geven van een duurzaam beleid met aandacht voor geluidsisolerende en geluiddempende maatregelen, hebben indruk gemaakt. De inlandterminal kan jaarlijks zo’n 75.000 containers behandelen, een belangrijke schakel om de mobiliteit in en rond Antwerpen te verbeteren.”

De feestelijke uitreiking is voorzien voor dit najaar. Van Moer komt in een rijtje terecht waarin ook Rob Harrison (DP World), Paul Valkeniers (Cepa), Walter Van Mechelen (Alfaport) en Karine en Fernand Huts (Katoen Natie) prijken. 

Michiel Leen