Intertrans kijkt met uitbreiding Aubange naar spoor en haven Antwerpen

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

De site in Aubange bestaat al ruim 15 jaar maar was toe aan uitbreiding om de groeiende activiteiten het hoofd te bieden. “We hebben het bestaande gebouw van 5.000 m² uitgebreid met een nieuw state-of-the-artmagazijn van 10.000 m². Van hieruit willen we ook meer inspelen op de connectie met de spoorterminals van Athus en Bettembourg. Athus ligt hier om de hoek”, zegt Mike Allaert, Sales & Business Development manager van Intertrans.

De activiteiten in Aubange spitsen zich toe op industriële logistiek. “Van hieruit bedienen we de Belgische, Luxemburgse en Franse markt via onze geïntegreerde transportlijnen”, voegt hij eraan toe.

Antwerpen en Turkije

De nabijheid van de spoorterminals in Athus en Bettembourg zet het bedrijf aan om de intermodale kaart te trekken. “We hebben al lijnen tussen Turkije en Bettembourg voor trailers. Maandelijks gaat het om een honderdtal trailers die via het spoor van en naar Turkije worden vervoerd”, legt Allaert uit.

Via de spoorterminal in Athus staat Intertrans in verbinding met de haven van Antwerpen voor maritieme containers. “Hier zitten we nog in de opstartfase. Bij de omschakeling naar intermodaal ondervinden we nog wat problemen voor just-in-timeleveringen door rangeerproblemen”, benadrukt hij. Dat de terminal van Athus momenteel wordt aangesloten op het Franse spoornet, biedt volgens Allaert ook bijkomende mogelijkheden voor intermodaal vervoer richting Frankrijk.

In Aubange werken een 25-tal mensen. Met de uitbreiding komen er daar nog bij. Voor Intertrans is het de tweede uitbreiding van een site op korte tijd. Vorige maand pas werd de uitbreiding op de transportzone LAR in Rekkem in gebruik genomen.

Koen Heinen