H.Essers neemt Hoefnagels Transport over

Nieuws, Logistiek
Sven Josten

Met de overname van Transport Hoefnagels Nederland – een overname die in goede verstandhouding met de vorige aandeelhouders werd gerealiseerd – versterkt H.Essers zijn positie in de niche van de infrastructuurlogistiek. Meteen versterkt het bedrijf zich ook aanzienlijk op de Nederlandse markt. CEO van H.Essers, Gert Bervoets, verwelkomt de 222 medewerkers van Transport Hoefnagels en ook de beide zaakvoerders Jan en Aloys Hoefnagels, die actief blijven binnen de groep.

Nichemarkt

Omdat in de bouwsector meer en meer prefab-elementen worden gebruikt, groeit de vraag naar gespecialiseerde logistieke dienstverleners en transporteurs om die elementen niet alleen naar de site te vervoeren maar ook ter plekke te lossen. Gert Bervoets: ”De overname van Transport Hoefnagels biedt ons een uitstekende mogelijkheid om in deze voor ons strategische nichemarkt vooruit te gaan maar tegelijkertijd ook om geografisch uit te breiden.”

Win-win

Voor Eric Epding, de business unit manager Infrastructure bij H.Essers, is de overname een enorme stap in de uitbouw van zijn businessunit. De beide vroegere zaakvoerders van het overgenomen bedrijf zijn erg tevreden dat voor zowel de klanten als voor het personeel een grote meerwaarde wordt geboden. “Wij hechten groot belang aan het familiale karakter, de klantgerichtheid en de flexibiliteit, die zowel bij Hoefnagels als bij H.Essers traditie zijn”, zeggen Jan en Alloys Hoefnagels.

Lange geschiedenis

H.Essers werd opgericht in 1928 en beschikt vandaag over een vloot van bijna 1.500 trekkers en ruim 3.000 trailers. De groep heeft meer dan 6.500 mensen in dienst, verdeeld over 73 vestigingen in 17 landen. De totale magazijnoppervlakte zit boven de 105 hectaren. Voor 2018 werd een omzet opgetekend van 679 miljoen euro.

Het overgenomen bedrijf heeft 155 trekkers en is goed voor een omzet van 25 miljoen euro. Transport Hoefnagels werd opgericht in 1943. Het heeft vestigingen in Asten (Noord-Brabant) en Weert (Nederlands-Limburg). “Met die toevoeging aan capaciteit zal H.Essers voor de infrastructuur-logistiekmarkt beschikken over 389 trucks en 869 trailers. De overname is op allerlei vlakken een strategisch sterke stap die ruime groeikansen biedt,” besluit Eric Epding.

Sven Josten