DHL Express plant nieuw distributiecentrum in Antwerpen

Nieuws, Logistiek
Roel Jacobus

Pakjesbedrijf DHL Express plant in 2020 de opening van een nieuw distributiecentrum in Antwerpen, na uitbreidingen in Luik en Roeselare. De dochter van Deutsche Post zoekt voor het Antwerpse deel van haar nationale groeistrategie nog een locatie.

Bij de eerste spadesteek voor de nieuwe vestiging van DHL Express in Roeselare, verduidelijkte gedelegeerd bestuurder Danny Van Himste (foto) dat die vestiging kadert in een nationale groeistrategie. “Jaarlijks breiden we ergens onze capaciteit uit. Eind vorig jaar verdubbelden we in Luik en tegen nieuwjaar betekent de nieuwe vestiging in Roeselare een verdubbeling van onze slagkracht in Oost- en West-Vlaanderen, een regio die nu vanuit Nazareth bediend wordt. Voor 2020 hebben we de ambitie om in Antwerpen de capaciteit te verhogen. We plannen er een nieuw distributiecentrum om ook daar de lokale capaciteit te verdubbelen.”

Waar precies het nieuwe Antwerpse distributiecentrum zal komen, is nog niet bekend. “We hebben een aantal opties maar er is nog geen keuze gemaakt. In de loop van 2020 zou het plan vorm moeten krijgen”, zegt Van Himste.

E-commerce boomt in b2b én b2c

DHL Express, een dochteronderneming van Deutsche Post, groeit mee met de sterke toename van het pakjesverkeer in België. “Ons land haalt in de sector van internetverkoop zijn achterstand ten opzichte van de buurlanden in. Daarom is het voor ons van strategisch belang om zo dicht mogelijk bij de klanten te zitten. Onze belangrijkste doelmarkt zijn de professionele gebruikers – kmo’s en grote bedrijven – voor zowel hun pakketten voor professionele klanten als eindconsumenten.”

Van Himste schetst de sterkte van de groei met een praktisch voorbeeld: “De 75 werknemers die we vanaf januari 2020 in Roeselare zullen inschakelen, zijn nieuwe jobs. Zij vormen een aanvulling op de 75 mensen die nu vanuit Nazareth de provincies Oost- en West-Vlaanderen bedienen.”

Roel Jacobus