Antwerpse activiteiten ondersteunen omzetgroei Broekman Logistics

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

De omzetstijging met 6% is volgens CEO Raymond Riemen het resultaat van de investeringsstrategie van de afgelopen jaren. Alle drie de bedrijfsdivisies presteerden sterk. De divisie Breakbulk Terminals realiseerde een omzetstijging met 5%, dankzij investeringen in vaste activa in combinatie met een solide bezettingsgraad van de all-weather terminal in Rotterdam.

De divisie Forwarding & Shipping zorgde met een omzetgroei in alle internationale vestigingen, waaronder Antwerpen, voor een stijging van de ebitda met 30%.

Warehousing & Distribution boekte een omzetgroei met 18%. Eind vorig jaar nam Broekman Logistics de opslag- en afvulactiviteiten van VLS-Groep in Antwerpen over, waarvan de laatste twee maanden zijn opgenomen in de financiële cijfers.

Antwerpen

De Nederlandse groep is met een expeditiekantoor en de warehousing & distribution activiteiten, 150.000 m² opslag en opdrumactiviteiten van VLS, goed verankerd in de Antwerpse haven. “Het expeditiekantoor voor zeevracht in Antwerpen telt twintig medewerkers. Door de overname van de activiteiten van VLS-Groep, inmiddels genaamd Broekman Logistics Belgium Antwerpen, konden we een aantal synergiën ontwikkelen. Zij hadden geen eigen expeditieafdeling en wij hadden geen opslag in Antwerpen. Het voorbije halfjaar hebben we onze activiteiten daardoor versterkt”, legt Riemen uit. De groep heeft ook nog een expeditiekantoor in de haven van Zeebrugge voor een specifieke klant uit de automotive sector.

“Binnen de divisie Warehousing zijn we voornamelijk actief in niches die waarde toevoegen. VLS past in dat plaatje met het afvullen van chemicaliën. In dat type warehousing hadden we al een sterke positie in Nederland. De VLS-overname was een bewuste keuze”, zegt Riemen. Sinds maart zijn de gebouwen van VLS in Antwerpen volledig met de Broekman Logistics benaming en kleuren getooid (foto).

Marktleider

Broekman Logistics claimt de titel van marktleider in complexe logistieke oplossingen voor verpakte chemicaliën in de Benelux. “Met een totaal opslagvolume van 500.000 m² zijn we niet alleen marktleider in m², maar ook wat specialisme en veiligheid betreft, eisen we die koppositie op. Onze magazijnen op de Maasvlakte en in Venlo zijn op het vlak van veiligheidssystemen ‘state of the art’. Dat willen we ook in Antwerpen faciliteren en daarom hebben we daar al geïnvesteerd in nieuwe scanners en een nieuwe afvullijn voor droge chemicaliën naar kleine verpakkingseenheden”, benadrukt Riemen.

2019

De groep wil dit jaar verder investeren en verder groeien. “We willen organisch groeien, maar kijken ook actief uit naar nieuwe overnames op het vlak van opslag en value added logistics. We willen op alle strategische hubs in de zogenaamde ‘blauwe banaan’ aanwezig zijn. Ook in België zien we nog mogelijkheden in Limburg en regio Gent bijvoorbeeld”, besluit Riemen.

Koen Heinen