Werkzaamheden fasewissel Oosterweel vannacht van start

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

Normaliter zouden de werken voor de fasewissel al in het weekend plaatsvinden, maar omdat wegmarkeringen aanbrengen op een nat wegdek geen optie is, werd gewacht op beter weer. Omdat er vanaf vandaag maandag beter weer verwacht wordt, worden de werkzaamheden richting Gent maandag- en dinsdagnacht uitgevoerd (13 en 14 mei). De wissel richting Antwerpen zal doorgaan op vrijdag- en zaterdagnacht (17 en 18 mei). Ten laatste op maandagochtend 20 mei rijdt het verkeer dan in beide richtingen over de aangepaste rijstroken. Dit alles onder voorbehoud van de weersomstandigheden. 

Opgesplitst per rijrichting

“De werkzaamheden richting Gent kunnen we veilig op twee weeknachten afronden, zonder dat we de ochtendspits hypothekeren” zegt Annik Dirkx, woordvoerder bij Lantis. “Dit is echter niet het geval voor de werkzaamheden richting Antwerpen. Hier moeten we de dynamische verkeerssignalisatie boven de rijstroken verplaatsen en dat vraagt meer tijd. Door de werkzaamheden op te splitsen, maken we optimaal gebruik van het goede weer en beperken we verdere vertragingen in de uitvoering van het project”, besluit Dirkx. 

Een overzicht van de werkzaamheden op de E17 en meer details over de fasewissel vindt u op de website van de Oosterweelverbinding.  

Michiel Leen