Weerts bouwt logistiek platform van 85.000 m² op Trilogiport

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

Het gaat razendsnel voor Groep Weerts en zijn divisie Weerts Supply Chain (WSC). Amper twee dagen na de aankondiging van een nieuwe inplanting in Limburg wordt al een nieuwe ontwikkeling aangekondigd op het watergebonden platform Trilogiport in de haven van Luik.

18 ha

“We hebben een terrein van 18 ha op de site verworven. Daarop komen twee gebouwen. Een eerste gebouw bestaat uit 20.000 m² opslag onder gecontroleerde temperatuur en 36.000 m² op kamertemperatuur voor voedingsmiddelen. Het tweede gebouw zal dienen voor zowel voedingswaren als industriële en semi-industriële producten en goederen voor de automotive sector”, legt Norbert Dumoulin, business development manager van Weerts Supply Chain, uit.

De bouw van de eerste fase start eind dit jaar. Eerst is er nog een inspraakperiode voor de omwonenden. De tweede fase wordt in de loop van volgend jaar opgestart. De volledige ontwikkeling van het project zal vier jaar duren.

Weerts is na Tempo Log en Jost de derde logistieke dienstverlener die zich op Trilogiport vestigt.

Maritieme containers

De keuze voor Trilogiport is welbewust. “We zullen gebruikmaken van de containerterminal voor trafieken van maritieme containers. Daarnaast willen we het spoor gebruiken eens de site aangesloten is op het spoornet. De klanten vragen steeds meer multimodale oplossingen”, zegt Dumoulin.

WSC vierde onlangs zijn 30-jarig bestaan. Op de hoofdzetel in Milmort werd recent een nieuw gebouw van 30.000 m² ingehuldigd en een uitbreiding met 25.000 m² is gepland op de voormalige site van Colgate. Dinsdag werd een site in Tongeren officieel in gebruik genomen en werd een nieuwe inplanting in het westen van Limburg aangekondigd. Vandaag is het de beurt aan Trilogiport.

Koen Heinen