Van Moer: “Filmende chauffeur op VRT reed niet voor ons bedrijf”

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

De beelden op tv zijn Van Moer niet ontgaan. Het bedrijf hecht groot belang aan een goed imago en correct gedrag van de chauffeurs. Op basis van het nummer op de truck kon het bedrijf na wat onderzoek opgelucht ademen. Blijkt dat het voertuig in 2018 verkocht werd aan een buitenlands transportbedrijf en dat het dus niet langer deel uitmaakt van de vloot. De chauffeur reed ook niet in dienst van Van Moer. Met een Facebookpost poetst het bedrijf de imagoschade weer weg.

Veiligheid

Op de bewuste truck is het logo van het bedrijf geschilderd zodat het niet zomaar kan verwijderd worden. De nieuwe trucks worden bestickerd. “We gebruiken modern materieel om de kwaliteit van onze dienstverlening te garanderen. Daarom wordt onze vloot regelmatig vernieuwd en verkopen we oude trucks aan derden”, zegt Van Moer nog.

In een bericht op Facebook laat het bedrijf weten dat het dit incident betreurt en dat het de eigen chauffeurs dagelijks bewustmaakt van veiligheid. Het bedrijf start binnenkort met een nieuwe interne campagne om het gebruik van mobiele telefoons achter het stuur te ontmoedigen.

Keiharde aanpak

Terwijl de Belgische politie de filmende chauffeurs beboet, hanteert een Duitse politieman een keiharde aanpak. Er gaat een filmpje viraal waarop te zien is hoe de man filmende chauffeurs uitnodigt om naar een dodelijk slachtoffer van een verkeersongeval te gaan kijken.

Koen Heinen

https://www.facebook.com/vanmoerlogistics/