Spontane staking skeyes treft ook cargo

Nieuws, Logistiek
Melanie De Vrieze

De directie van skeyes nodigde de luchtverkeersleiders vandaag, donderdag, uit om toelichting te geven bij het sociaal akkoord dat vorige vrijdag is afgesloten. De luchtverkeersleiders konden doorlopend van 10.00 uur tot 19.00 uur en tijdens de pauzes langskomen om uitleg te krijgen, zonder dat de dienstverlening onderbroken moest worden. 

Toen de directie merkte dat de werknemers omwille van die toelichtingsmomenten actie wilden ondernemen om het luchtverkeer te treffen, besliste ze om de ontmoetingen te annuleren. De acties worden aangezien als wilde stakingen. 

Gevolgen voor cargo

De acties van de luchtverkeersleiders hebben niet alleen gevolgen voor de passagiersvluchten, maar ook voor de cargo. Vier vluchten vanmorgen in Liege Airport zijn niet kunnen vertrekken of konden niet landen. Bij Brussels Airport zullen eveneens een aantal cargovluchten niet vertrekken of in de komende uren moeten uitwijken omdat ze niet binnen geraken. Het gaat om vluchten van onder meer Ethiopian Airlines, Singapore Airlines en Latam Cargo. 

Melanie De Vrieze