Nog één dag bieden op binnenschip van één euro

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

Laat u niet misleiden door de zonnepanelen op het dak van de kajuit: de ‘MS Juan’ is een stuk maritiem antiek. Het binnenschip, dat al geruime tijd verlaten ligt op het Albertkanaal in Ranst, dateert uit 1936. Het is 38 meter lang, vijf meter breed en kan 358 ton laden. Nu wordt het per opbod verkocht door het Antwerpse deurwaarderskantoor Agerant. Een verkoop die tot nu toe weinig succes had: op de eerste verkoopdag werd een symbolische prijs van één euro voor de oude schuit geboden. Volgens de wet hebben geïnteresseerden daarna nog veertien dagen tijd om een hoger bod uit te brengen. Die termijn verstrijkt morgen. Addertje onder het gras: de wettelijke minimumdrempel voor een hoger bod is 250 euro, opdat het toch een béétje zou vooruitgaan. 

Bananenboot

Wie dacht de koop van zijn leven te doen en deze romantisch genaamde roestbak om te bouwen tot, we zeggen maar wat, een ‘Bananenboot’, moeten we teleurstellen. “Het is een klein schip, verlaten en verwaarloosd”, zegt expert Guy Verbunt van Agerant. “Het is alleen nog goed voor de sloop. De schrootwaarde is door experts geraamd op 8.400 euro, maar daartegenover staat dat het schip eerst nog moet kunnen versleept worden. Bovendien is het schip nog deels geladen met waardeloze spullen, die wel veel kosten om te verwijderen.” 

Volgens Verbunt is er niettemin wel wat interesse in de aanoop naar de deadline van het hoger bod. Agerant plant zo snel mogelijk een nieuwe verkoopdag in. Maar meer dan een paar duizend euro zal de wrakkige schuit wellicht niet opbrengen. 

Michiel Leen