Nedcargo bundelt alle Belgische activiteit in Willebroek

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

Nedcargo, dat vooral sterk staat in de logistieke behandeling van dranken en voedingswaren, is al langer bezig zijn activiteiten te stroomlijnen. Het brengt zijn aantal distributiecentra terug van acht naar vijf. In België betekent dat het einde van de vestiging in Zellik. In de plaats daarvan komen alle Belgische activiteiten nu samen in de recent gebouwde magazijnen in Willebroek. Afgelopen weekend werd met een druk op de knop deze verhuizing officieel bekrachtigd. 

“De vestiging in Zellik bestond uit verouderde gebouwen en was, door de ligging bij de Brusselse ring, moeilijk bereikbaar”, zegt Diederik-Jan Antvelink, directeur bij Nedcargo. “De vestiging in Willebroek is nieuw, kwaliteitsgecertificeerd en multimodaal ontsloten. Door de activiteiten op één punt te bundelen, kunnen we ook de extra rompslomp van overslag vermijden.” 

Opties

In Willebroek is op 40.000 m2 plaats voor zo’n 55.000 palletten. Er zijn opties om nog eens 40.000 m2 bij te bouwen, maar dan gefaseerd. “We hebben in de afgelopen jaren al heel wat gebouwd door toedoen van onze sterke groei”, zegt Antvelink. “Maar we gaan geen onnodige risico’s nemen. Als we nu nog bijbouwen, is het op vraag van de klant en zal het in schijven van 10.000 m2 per keer gaan.”

Michiel Leen