Havenbedrijf Antwerpen sluit partnership met chemie-incubator BlueChem

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

Naast het Havenbedrijf hebben ook BNP Paribas Fortis, Deloitte en het advocatenkantoor Laga een strategisch partnership gesloten. De vier partners zullen elk vanuit hun eigen expertise advies en ondersteuning geven aan de start-ups en groeibedrijven die zich in BlueChem komen vestigen.

Helpen doorgroeien

Het Havenbedrijf zal de ondernemers in BlueChem helpen doorgroeien door de juiste contacten te leggen voor proefprojecten en industriële opschaling. ”BlueChem zal bijdragen aan een innovatief ecosysteem waardoor we een duurzame toekomst voor de chemiecluster in de Antwerpse haven kunnen verankeren”, zegt Jacques Vandermeiren, CEO van Havenbedrijf Antwerpen.

BNP Paribas Fortis zal de startende bedrijven helpen bij hun financiering. Deloitte biedt strategisch advies in business development en Laga geeft juridische ondersteuning.

Manager

De raad van bestuur van BlueChem heeft met Leentje Croes ook een manager aangesteld. Croes is master bio-ingenieur chemie en bioprocestechnologie aan de UGent. Sinds 2012 was ze aan de slag bij Catalisti, de speerpuntcluster voor chemie en kunststoffen.

BlueChem is het eerste project op het nieuwe eco-bedrijventerrein Blue Gate Antwerp. De incubator voor duurzame chemie opent volgend jaar zijn deuren.

Koen Heinen