Derde CEO vertrekt in iets meer dan jaar tijd bij Swissport Belgium

Nieuws, Logistiek
Melanie De Vrieze

Peter De Maesschalck was sinds vorige zomer CEO van Swissport Belgium. Hij volgde Peter Isaac op, die maar drie maanden de functie van CEO invulde. Daarvoor stond Pieter Van den Nieuwenhuizen aan het roer, tot eind maart 2018. 

Malaise 

Er heerst al langer dan vandaag malaise bij de afhandelaars, waaronder ook Swissport. De marges staan onder druk en de investeringen blijven uit. Goed nieuws was wel dat Brussels Airport in 2018 de handlinglicentie van Swissport met zeven jaar verlengde. De verlenging was van groot belang voor de continuïteit en de duurzaamheid van de activiteiten, liet Swissport Belgium toen in een mededeling weten. 

Lange termijn

Volgens een bron binnen de luchtvaart opereert cargo redelijk onafhankelijk, dus maakt het operationeel niet zo’n groot verschil. Voor heel wat cargogerelateerde zaken rapporteert Swissport aan Zurich, in een matrixstructuur. Het feit dat de derde CEO in iets meer dan een jaar tijd opstapt, toont wel aan dat de situatie problematisch is. Dat is niet goed voor de continuïteit, denk maar aan de relaties met de vakbonden, de langetermijninvesteringen en het gevoel bij de klanten, zo luidt het nog. 

Melanie De Vrieze