Contargo zet elektrische trucks in voor containertransport

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

Contargo is een onderdeel van de Rhenusgroep. Rhenus stelt zijn truckvloot ter beschikking van zijn klant Contargo. De eerste e-truck wordt ingezet op de DIT-terminal in de haven van Duisburg voor het afleveren en ophalen van containers. In de komende dagen volgt een tweede exemplaar voor de DIT-terminal.

Later dit jaar wordt de vloot e-trucks verder uitgebreid met vier 44-tons exemplaren, waarvan twee van Framo en twee van E-Force. Die zullen ingezet worden op de containerterminals van Contargo in Neuss en Emmerich.

Eerste e-trucks in Duitsland

Rhenus wil zijn vloot verder verduurzamen, zowel met accu’s, waterstof, lng als cng. “We willen met Contargo een innovatieve weg bewandelen, die momenteel nog geen enkele andere logistieke dienstverlener ingeslagen is. De bestelde e-trucks zijn de eerste in Duitsland. We geven hiermee het signaal dat deze technologie toekomst heeft”, zegt Sascha Hähnke, directeur Rhenus Trucking.

Met de zes e-trucks zal de CO2-uitstoot ten opzichte van dieselvrachtwagens, zelfs bij gebruik van conventionele stroom, met minimaal 38% afnemen, volgens Contargo. Bij gebruik van groene stroom daalt de CO2-uitstoot met 89%.

Contargo behandelt jaarlijks zo’n 2 miljoen teu en telt 24 containerterminals in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. De onderneming heeft zeven vestigingen in Duitsland, Nederland en België, met in totaal 1.133 medewerkers.

Koen Heinen