Brouwerij Lindemans zet bier op binnenschip in haven Brussel

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

Na een succesvol proefproject start Brouwerij Lindemans met binnenvaartvervoer van exportcontainers vanop Trimodal Terminal Brussels (TTB) in de haven van Brussel. Voor die gelegenheid vond woensdag een lanceringsevent plaats op de terminal.

Volgens Kobe Govaerts, terminalmanager van TTB, gaat het voorlopig om een kleine flow van een tiental containers per week. “De trafiek loopt al even in het kader van een testproject voor een deel van de export. Wij werken al langer samen met JF Hillebrand. We installeren isolatiekits in 20’ en 40’ containers om dranken tegen temperatuurschommelingen te beschermen. Dat is een van onze diensten met toegevoegde waarde. We doen dat onder meer voor het bier van Lindemans. Voor JF Hillebrand halen we ook flexibags met importwijn uit containers op onze terminal”, legt Govaerts uit.

Mogelijk wordt het aantal biercontainers fors uitgebreid. “Lindemans overweegt om de export naar Azië via de binnenvaart te verschepen. Dat zijn tamelijk grote volumes”, zegt Govaerts.

Containerdepot

Om over de nodige lege containers te kunnen beschikken, doet TTB een beroep op het platform van Avantida. “We doen dat omdat de rederijen voorlopig nog twijfelen aan het depotgebeuren op TTB. Reden is dat we hier veel verladers en expediteurs hebben met kleine volumes. Dit jaar verwachten we nochtans een totale overslag van 50.000 teu. We hebben bovendien een goede match tussen import en export”, besluit Govaerts.

Koen Heinen