Antwerp XL: “Een mooi begin” (fotoreportage)

Nieuws, Logistiek
Bart Timperman

“Met dit initiatief willen we Antwerpen duidelijk positioneren als breakbulkhaven”, verklaart Nathalie Van Impe de steun van het havenbedrijf voor de nieuwe beurs. “Breakbulk is een van de commerciële speerpunten van ons bedrijf. Wij geloven in deze sector en zijn ons ten volle bewust van de toegevoegde waarde van de breakbulksector en zijn impact op de tewerkstelling. Met Antwerp XL willen we de bedrijven de nodige ondersteuning bieden om zich internationaal op de kaart te zetten.”

Voor de gelegenheid liet het Havenbedrijf ook een nieuwe beursstand bouwen. Die werkte duidelijk als een magneet op de bezoekers. “Dat is ook de bedoelding”, reageert Nathalie Van Impe. “Wij bieden in onze stand zestien bedrijven de kans om zich met ons te profileren. De zestien posities waren zo goed als meteen ingenomen. Die instelling onderstreept het belang dat wij als haven aan de breakbulkspelers hechten.”

Vertrokken

De kans is dan ook groot dat er een opvolging komt voor het event. “We moeten natuurlijk eerst evalueren”, klinkt het bij de directeur marketing en communicatie. “We moeten van de standhouders en bezoekers horen hoe zij deze eerste editie van Antwerp XL hebben beleefd. Dat is natuurlijk cruciaal. Maar ik denk dat hier een goed gevoel bij bestaat en ik vermoed dan ook dat we vertrokken zijn voor een mooi verhaal.”

Bart Timperman