VLS-activiteiten Antwerpen en Rotterdam verder als Broekman Logistics

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

De overname dateert van eind november vorig jaar. Ze omvatte 150.000 m² chemieopslag, waarvan 135.000 m² in Antwerpen. De tankopslag van VLS Group in Gent en de Duitse activiteiten bleven buiten de overnamedeal.

Naamswijziging

In de Antwerpse vestiging worden een aantal toegevoegde waarde-activiteiten aangeboden zoals het vullen van drums en liquid bulk containers (IBC) met chemieproducten en het opzakken uit silowagens. Deze activiteiten vormen een aanvulling op de activiteiten van Broekman Logistics. De warehouses in Antwerpen en Rotterdam-Pernis gaan vanaf vandaag respectievelijk verder als Broekman Logistics Belgium Antwerpen en als Broekman Logistics Pernis.

Drie logistieke hotspots

Broekman Logistics nam onlangs nog een nieuw magazijn in gebruik in Venlo. “We kunnen onze klanten in de chemie volledig ontzorgen vanaf de drie belangrijkste logistieke hotspots in Europa: de haven van Antwerpen, de haven van Rotterdam en Limburg. Daarnaast kunnen we ze nieuwe, aanvullende logistieke activiteiten aanbieden”, zegt Willem Jan van Amersfoort, managing director Warehousing & Distribution bij Broekman Logistics. “De klanten krijgen een complete oplossing die expeditie en opslagdiensten combineert”, vult Anton van Dongen, director operations, aan.

De Nederlandse logistiekgroep telt in de Benelux in totaal 500.000 m² overdekte opslag, waarvan ongeveer de helft voor gevaargoed. De groep heeft vestigingen op 43 locaties in Nederland, België, China, India, Singapore, Polen en Tsjechië en stelt een duizendtal mensen tewerk.

Koen Heinen