Vervaeke neemt tankcontainerbedrijf Jan Dohmen over

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

Met de acquisitie van Jan Dohmen kan Vervaeke nu ook containertransporten via trein en boot aanbieden en maakt het een duidelijke keuze voor multimodaliteit. Het bedrijf realiseert, na de overname, een omzet van meer dan 140 miljoen euro met een vloot van 750 trekkers, met meer dan 1.000 tankopleggers, met 750 tankcontainers en met een team van 950 medewerkers. De groep biedt tanktransport aan vanuit dertien sites verspreid over de Benelux, Frankrijk en Duitsland en levert vooral logistieke diensten aan de chemische en de petroleumindustrie.

Vervaeke heeft eerder, via de overname van transportbedrijf van der Lee, begin 2017, zijn kernactiviteiten verdubbeld en zijn geografische aanwezigheid in de grootste chemische cluster van Europa uitgebreid.

Dohmen: iedereen blijft aan boord

Jan Dohmen groeide sinds de oprichting in 1912 in Herkenbosch (Nederland) uit tot een belangrijke Europese intermodale logistieke dienstverlener in vloeibare chemicaliën en gassen, en beschikt over een vloot van meer dan 700 tankcontainers. Het bedrijf is gespecialiseerd in intermodaal, deepsea- en gastransport, en on-site logistics, en heeft een omzet van meer dan 20 miljoen euro. Het telt zo’n 70 medewerkers op verschillende locaties. In Herkenbosch heeft het bedrijf een belangrijke opslagsite en een maintenance center. Zowel de huidige zaakvoerders als alle medewerkers blijven aan boord.

“Deze onbegeleide transporten naar verdere bestemmingen vormen in tijden van chauffeursschaarste, mobiliteitsproblemen en klimaatbewustzijn een bijkomende troef om de continuïteit van onze diensten te garanderen”, zegt Frédéric Derumeaux, CEO van Vervaeke. “De overname past perfect in onze strategie om onze veeleisende klanten steeds meer flexibele en kwaliteitsvolle oplossingen op logistiek vlak aan te bieden”, voegt Frédéric Derumeaux eraan toe. Van hun kant zijn de vorige eigenaars van Jan Dohmen, Joost Sonnemans en Roel van Heugten, heel tevreden over deze ontwikkeling en blikken vol vertrouwen vooruit: “Dankzij de marktkennis en het grote klantenbestand van Vervaeke zien we veel mogelijkheden om onze specifieke diensten uit te bouwen.”

Michiel Leen