Transuniverse Forwarding breidt uit in Frankrijk en Marokko

Nieuws, Logistiek
Jean-Louis Vandevoorde

De eigen kantoren en hubs van de Gentse groepagespecialist Transuniverse Forwarding zijn sinds kort zowel in Frankrijk als in Marokko operationeel.

Frankrijk

In Frankrijk koos Transuniverse voor een hoofdkantoor op Garonor, de logistieke zone ten noorden van Parijs langs de A1. Transuniverse France heeft daar voortaan zijn centraal overslagplatform voor de Franse markt.

Het team in Garonor kreeg naast zijn operationele taken ook de commerciële opdracht om de groepagetrafieken van en naar Frankrijk verder te ontwikkelen. Het kan daarvoor alvast steunen op bijkantoren en kleinere crossdockinghubs in Lyon en Rijsel. “Op middellange termijn willen we ook in andere belangrijke Franse steden overslagplatforms openen”, geeft Frank Adins, voorzitter van Transuniverse Forwarding, aan.

Marokko

In Marokko stak Transuniverse Forwarding Maroc in Casablanca met vier medewerkers van wal. Die nieuwe vestiging, de allereerste in Noord-Afrika, beschikt eveneens over een eigen overslagplatform.

De groep bedient de Maghreb al dagelijks vanuit zijn hoofdzetel in Wondelgem bij Gent, maar wil ook daar zijn aanwezigheid versterken. In Tunesië blijft de groep samenwerken met exclusief agent AST Tunis (Avenir Service Transport).

“In het verkeer van en naar Marokko en Tunesië krijgt Transuniverse Forwarding France een belangrijke rol. Vrachtwagens van en naar Wondelgem zullen in Garonor kunnen stoppen om bij te laden, zodat de frequentie op beide landen sneller kan worden opgevoerd”, stipt Frank Adins nog aan.

Groei

De Gentse groep voert de jongste jaren een actieve groeistrategie en breidt zijn geografische actieradius en dienstenaanbod verder uit. Eind vorig jaar nam Transuniverse nog Ierlandspecialist GC-Trans uit Herentals over en startte het bedrijf uit Wondelgem met een expresshuttle op Spanje.

De doelstelling om de jaaromzet tegen 2022 op te trekken tot 100 miljoen euro, kwam vorig jaar opnieuw wat dichterbij. Transuniverse Forwarding sloot het jaar af met een omzet van zo’n 70 miljoen euro. Met de jongste ontwikkelingen verwacht Michel Nierinck, lid van het directiecomité, voor dit jaar een nieuwe sprong vooruit.

Nierinck sluit nieuwe overnames en expansies niet uit. “Wij blijven uitkijken naar groeimogelijkheden en er zitten een aantal zaken in de pijplijn”, is het enige wat hij daarover momenteel kwijt wil.

Jean-Louis Vandevoorde