Opknapbeurt E17 Waasmunster-Sint-Niklaas: fileleed gegarandeerd

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

De werken aan de E17 kaderen in het structureel onderhoud van de snelweg en staan dus los van de inmiddels gestarte voorbereidingen van het oosterweeltracé op de Antwerpse Linkeroever. Voor het verkeer op weg van en naar de Waaslandhaven zijn de werken wel een zware dobber. Sinds gisteren zondagavond 7 april en tot zondagnacht 14 april wordt gewerkt op de E17 tussen Waasmunster en Sint-Niklaas. Het verkeer op de E17 richting Gent rijdt er dan over twee versmalde rijstroken. De op- en afrit in Waasmunster van de E17 richting Gent zijn dicht. Er gelden omleidingen via de op- en afrittencomplexen van Sint-Niklaas-Centrum en Lokeren.

Richting Antwerpen: werken in het weekend 

In de richting van Antwerpen is het werk verdeeld over verschillende tijdstippen. Tijdens de weekends van 27 april en 4 mei wordt gewerkt in de richting van Antwerpen. Dan beschikt het verkeer op de E17 richting Antwerpen over twee versmalde rijstroken. In het weekend van 27 april zijn de oprit naar de E17 richting Antwerpen in Waasmunster en de afrit van de E17 richting Antwerpen naar de parallelweg in Sint-Niklaas afgesloten. In het weekend van 4 mei is alleen de oprit van Waasmunster dicht, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. 

Michiel Leen