Luchtvrachtvolume Brussel neemt duik door acties verkeersleiders

Nieuws, Logistiek
Bart Timperman

Het vrachtvolume klokte in maart 2019 af op 61.514 ton. Dat is een daling met 8,1% ten opzichte van maart 2018. Brussels Airport koppelt dit opvallend negatieve resultaat gedeeltelijk aan de sociale acties van de luchtverkeersleiders. Die acties leidden volgens de luchthaven tot de annulatie van 8,7% van de cargovluchten. In de analyse wijst Brussels Airport ook naar een vertragende groei die al enkele maanden in heel Europa wordt genoteerd.

Alle vrachtsegmenten tekenen negatieve cijfers op. Alleen de getruckte vracht vormt de uitzondering op die trend. De volvrachtvolumes daalden met 17,2%. De vracht van de expresdiensten en van vracht aan boord van passagiersvliegtuigen, daalden met respectievelijk 14,6% en 2,8% in vergelijking met maart vorig jaar.

Dit alles samen geeft een daling van het totale luchtvrachtvolume met 12%. De dalingen werden gedeeltelijk gecompenseerd door de groei van 4% van de getruckte vracht.

Bart Timperman